Reference

Výměníková stanice Pobočná 18, Praha 4

 

Rekonstrukci výměníkové stanice v bytovém domě Pobočná 18, Praha 4.

Rekonstrukce výměníkové stanice pro objekt Pobočná 16-18, Praha 4 spočívala v projektových, inženýrských a montážních pracech, při kterých byla kompletně vyměněna stávající technologie výměníkové stanice pro vytápění bytového domu a ohřev vody.

Vypracovanou projektovou dokumentaci jsme si nechali odsouhlasit od dodavatele tepla Pražská teplárenská a.s.

Spolu s technologií byla provedena i dodávka a montáž  nové elektromotorické instalace včetně řídícího systému pro automatický provoz stanice a zabezpečení havarijních stavů. Použit byl řídící systém Siemens RVD.

Součástí díla je rovněž příprava měřící trati pro nové fakturační měření spotřeby tepla, dle standardů Pražské teplárenské, a.s.

   Výkon ÚT: 200 kW
Výkon TV: 122 kW 

   Vytápění: topná voda ekvitermní regulovaná, nominální teplotní spád 80/60°C.

   Ohřev TV: trvalá výstupní teplota ze zásobníku 55°C s možností přenastavení

   V nové stanici jsou použity pouze kvalitní komponenty renomovaných výrobců. Na přání zákazníka jsou oběhová čerpadla a cirkulační čerpadla zdvojená, pro možnost případného záskoku. Jako oběhová čerpadla ústředního topení jsou použita nová čerpadla Grundfos Magna 3, které splňují požadavky Směrnice EuP, schválené Evropským parlamentem., která stanoví požadavky na účinnost oběhových čerpadel.

Kontaktujte nás

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace