Reference

Výměníková stanice Dunická 3142, Praha 4

 Dokončili  jsme výstavbu  výměníkové stanice pro objekt Dunická 3142-3145, Praha 4 - Záběhlice. 

Předávací stanice ohřívá topnou vodu pro teplovodní vytápění objektu, a dále zajišťuje přípravu teplé vody s akumulací v zásobníku teplé vody o objemu 1000 litrů. 
 

Z původně instalovaného zařízení, a údajů vyčtených z paměti instalovaného fakturačního měřiče tepla, byl stanoven potřebný výkon výměníkové stanice na 900 kW pro  ÚT a 450kW pro ohřev TV.
Ohřev topné vody se provádí ve dvou paralelně zapojených nerezových deskových výměnících Alfa-Laval.
Ohřev teplé vody je zapojen ve spirálním celonerezovém trubkovém výměníku Secespol JAD, ohřev je proveden jako kombinace průtočného a akumulačního ohřevu vody.
Výstupní teplota z výměníků je řízena regulačními ventily Siemens s pohony Siemens (Landis). Tyto ventily s pohony mají havarijní funkci. Ta zajistí uzavření primární horké vody při výskytu havarijních stavů a při výpadku proudu.
Součástí nové technologie výměníkové stanice je instalace tlakových membránových expanzních nádrží pro vyrovnání objemových změn v soustavě ÚT a dále zařízení pro automatické dopouštění upravené vody ze zpátečky horkovodu do okruhu ÚT při poklesu tlaku v soustavě.
Součástí díla je příprava měřící trati pro nové fakturační měření spotřeby tepla, dle standardů a požadavků Pražské teplárenské, a.s..
Pro oběh sekundární topné vody jsou instalována dvě nová oběhová čerpadla s integrovaným frekvenčním měničem otáček Grundfos Magna3.
Rozvaděč MaR je vybaven přepínači chodu jednotlivých čerpadel.

Při rekonstrukci se instaloval nový rozdělovač a sběrač ÚT, vývody pro topné větve jsou osazeny na přívodu novými uzavíracími armaturami, na zpátečce novými vyvažovacími armaturami.

Součástí díla je dále nová elektrická instalace nové technologie, dodávka a zprovoznění systému MaR pro automatický chod předávací stanice, s občasným dozorem a zabezpečení havarijních stavů.
Výměníková stanice je vybavena GSM komunikátorem, který posílá obsluze hlášení o stavu výměníkové stanice pomocí SMS.
Řízení stanice je zajištěno novým řídícím systémem Siemens řady RVD. Jde o předprogramovaný regulátor pro řízení výměníkových stanic, s možností nastavování ekvitermní teploty topné vody, útlumů dle týdenního časového programu, atp., regulátor je pro obsluhu výměníkové stanice velice přátelský .

ZÁKLADEM NAŠEHO ÚSPĚCHU JE VAŠE SPOKOJENOST
 

Kontaktujte nás

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace