Reference

Výměníková stanice, Chvatěrubská Praha 8

Výstavba výměníkové stanice a rekonstrukce rozvodů ÚT, včetně hydraulického vyregulování

Pro společenství vlastníků bytového domu Chvatěrubská jsme provedli výstavbu vlastního zdroje tepla, výměníkové stanice připojené na CZT Pražské teplárenské, a.s..

Jde o šestipatrový panelový objekt o sedmi vchodech, v domě je celkem 126bytů.

Před rekonstrukcí byl bytový dům napájen vodou z centrální sídlištní výměníkové stanice, centrálně byla rovněž připravována a přiváděna do objektu teplá voda TV.

Nová výměníková stanice je umístěna v bývalé místnosti mandlu o rozměrech 4x3m na ploše 12m2, v suterénu objektu, přímo pod bytem.

Výměníková stanice je vybavena moderním zařízením včetně systému automatické regulace provozu volně programovatelným regulátorem SAIA a hlášením případných poruch na mobilní telefon v síti GSM.

Na ohřev ÚT je použit deskový výměník Alfa-Laval, na ohřev teplé vody nerezový šroubovicový výměník JAD.

Oběh topné vody zajišťuje oběhové čerpadlo s frekvenčním měničem Grundfos Magna. Pro regulaci teploty vody ÚT i TV jsou instalovány regulační ventily LDM s pohony Siemens. Výměníková stanice je vybavena systémem automatického dopouštění a odpouštění tody v závislosti na změnách tlaku v soustavě ÚT, soustava je dále vybavena expanzní nádrží Reflex o objemu 800 litrů.

Společně s kompletním zateplením bytového domu bude dosaženo podstatných úspor energie, a krátkodobé návratnosti investice.

Pro zákazníka jsme dále prováděli rekonstrukci spodních rozvodů ÚT a TV a hydraulické vyregulování soustavy ústředního topení, nastavením regulace termostatických ventilů.

Kontaktujte nás

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace