Reference

Ústav pro péči o matku a dítě

Dokončili jsme rekonstrukci kotelny v Podolské porodnici Ústav pro péči o matku a dítě.

Ústav pro péči o matku a dítě, nazýváný také jako Porodnice v Podolí je zdravotnické a výzkumné zařízení v městské části Podolí v Praze 4. Specializuje se na poskytování komplexní péče v oblasti porodnictví a neonatologie. V rámci zařízení se nachází taktéž perinatologické centrum. Posláním ústavu je poskytování specializované preventivní a léčebné péče o ženu, lidskou reprodukci a raný vývoj dítěte.

Ústav sídlí v komplexu budov, které byly vystavěny před první světovou válkou na popud prof. MUDr. Rudolfa Jedličky, dostavěn byl roku 1914. Budovu navrhl architekt Rudolf Kříženecký, původně v době otevření ústavu zde bylo sanatorium.

K roku 2013 nemocnice prováděla jako jediná nemocnice ve střední Evropě operace nenarozených dětí s vývojovými vadami v těle matky v rámci činnosti Centra fetální medicíny. 

Areál ústavu je součástí Pražské památkové rezervace a nachází se v něm památkově chráněná budova bývalé viniční usedlosti Neumanka.

Areál ÚPMD je v současném stavu zásobován teplem jedním  kotlem z plynové kotelny.
Jako zdroj tepla slouží jeden plynový kotel Viessmann Vitocrossal 300 o výkonu 1280kW.
V kotelně jsou dále umístěny 2 kogenerační jednotky Viessmann Vitobloc 200 EM.
V porodnici je instalováno celkem 5 předávacích stanic tepla, které zásobují teplem a teplou vodou jednotlivé areály.

Účelem rekonstrukce kotelny bylo vytvořit zálohovost kotelny, tj. nahradit jediný stávájící kotel sestavou dvou kotlů pracující v kaskádě..
Místo jednoho stávajícího kotle jsme použili kaskádu dvou kotlů Viessmann Vitocrossal 200 CM2-620/575kW, o celkovém výkonu 1 186 kW.
Toto řešení umožní Podolské porodnici bezpečné celoroční zásobování teplem.

 

 

 

Datum:  10.06.2024

 

                                                                ZÁKLADEM NAŠEHO ÚSPĚCHU JE VAŠE SPOKOJENOST

Kontaktujte nás

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace