Reference

Rekonstrukce centrálních výměníkových stanic na sídlištích Praha 8 - Bohnice a Trója

Kompletní obnova technologického zařízení výměníkových stanic tepla Pražské teplárenské na sídlišti v Praze Bohnicích a Tróji.

Stávající technologie ohřevu vody pro ústřední topení a ohřev teplé vody je kompletně demontována a nahrazena moderní technologií, s ohřevem ÚT deskovými výměníky Alfa-Laval a ohřevem TV průtokovým způsobem v nerezových spirálních výměnících tepla.

Rekonstruované výměníkové stanice zásobují teplem  teplou vodou více jak 1000 bytů na sídlištích Praha - Bohnice a Trója, celkový instalovaný výkon rekonstruovaných stanic je 8,5 MW.

Použity jsou kvalitní komponenty s dlouhou životností - výměníky Alfa-Laval a MAX, čerpadla Grundfos, regulační ventily LDM s pohony Siemens, kulové horkovodní kohouty Vexve, uzavírací klapky Danfoss. Regulace a bezpečnost provozu bude zajištěna systémem MaR s regulátory Schneider Twido.

Průběh výstavby 16.8.2010

V současné době probíhá montáž technologie ÚT a TV, tak aby nová výměníková stanice byla zprovozněna před začátkem topné sezóny 2010-2011.

Průběh výstavby 31.8.2010

K začátku topné sezóny je nová technologie výměníkových stanic plně funkční, stanice ohřívají teplou vodu a jsou připraveny i ke spuštění modulu ÚT.

Ve výměníkových stanicích probíhají demontáže stávajícího ohřevu TV, drobné stavební úpravy a tepelné izolace.

Průběh výstavby 24.9.2010

Nová technologie výměníkových stanic je opatřena tepelnou izolací, stará technologie demontována a odvezena.

Zbývá pouze dokončit nátěr podlahy, popisky na potrubní rozvody a zařízení a provést závěrečný úklid.

Průběh výstavby 15.10.2010

Rekonstrukce výměníkových stanic je dokončena, stanice jsou plně funkční a provozně odzkoušené. V okolí rekonstruovaných výměníkových stanic bylo provedeno měření hluku s výsledkem odpovídajícím hygienickým předpisům.

Rekonstruované výměníkové stanice jsou připraveny k předání zákazníkovi.

Průběh výstavby 29.10.2010

Rekonstrukce výměníkových stanic jsou kompletně dokončeny a jednotlivé rekonstruované stanice předány zákazníkovi bez vad a nedodělků.

Kontaktujte nás

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace