Reference

Poštovní tiskárna cenin, Praha 7

Budovy Poštovní tiskárny cenin v Praze 7 na Ortenově náměstí byly do letošního roku připojeny na parovody Pražské teplárenské, a.s.. Dodavatel tepla, Pražská teplárenská, a.s., provádí od roku 2011 připojení oblasti Prahy 7, Holešovice a Bubeneč, na systém Pražské teplárenské soustavy propojený se zdrojem tepla v Elektrárně Mělník.


Poštovní tiskárna cenin Praha svěřila řešení změny topného média naší firmě.
V areálu byla zrušena centrální rozvodna páry a byly zrekonstruovány 2 výměníkové stanice, výměníková stanice v hlavní administrativní budově a výměníková stanice v technickém objektu. V odlehlé budově Prádelny byl na ohřev teplé vody pro praní prádla instalován systém ohřevu pomocí elektrokotle a zásobní nádrže. Rekonstrukce stanic byla částečná, se zachováním funkční technologie na sekundární straně ÚT a TV.

Pro automatické řízení provozu výměníkových stanic byl v rámci rekonstrukce instalován nový volně programovatelný řídící systém DOMAT, který umožňuje omezení výkonu výměníkové stanice pod nastavenou hodnotu. Tím je zajištěno dodržení sjednaného výkonu s dodavatelem tepla Pražskou teplárenskou, a.s. a zákazníkovi je umožněno dosáhnout MINIMÁLNÍ MOŽNÉ CENY za tepelnou energii.

Ve výměníkových stanicích jsou instalovány deskové výměníky Alfa-Laval, oběhová čerpadla Grundfos, regulační ventily s pohony Siemens a regulátory diferenčního tlaku LDM.

Tepelný výkon výměníkových stanic v areálu Poštovní tiskárny cenin je celkem: 1,1 MW.

 

 

                                                                                                                                                   
 

 

Kontaktujte nás

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace