Reference

Plynová kotelna bytového domu U Prefy 771, Praha 8

Rekonstrukce plynové kotelny v bytovém domě U Prefy 771, Praha 8 - Ďáblice.

V původní kotelně byly umístěny 2 plynové kotle Viadrus G100 o výkonu 90kW a 60kW. Tyto kotle, včetně ostatních komponentů kotelny byly demontovány. Jako nový zdroj tepla byly osazeny 2ks osvědčených závěsných plynových kondenzačních kotlů BUDERUS Logamax plus G162 o výkonu 2x45kW. Rekonstrukce zahrnovala výměnu kompletní technologie kotelny, včetně rozdělovače tepla a systému ohřevu teplé vody přes deskový výměník Alfa-Laval. Z původní technologie kotelny byla ponechána pouze stávající nerezová akumulační nádrž teplé vody, která byla nově tepelně zaizolována. Dále byly využita stávající čerpadla WILO pro cirkulaci teplé vody a pro nabíjení zásobníku vody. Pro vytápění objektu byla instalována nová elektronická čerpadla Grundfos Magna. Kotelna je vybavena automatickou regulací Buderus Logamatic, která zajišťuje kaskádní spínání jednotlivých kotlů a dále regulaci teploty obou topných větví dle venkovní teploty a ohřev teplé vody. Pro bezpečnost provozu kotelny jsou případné havarijní stavy přenášeny GSM komunikátorem Jablotron na mobilní telefon obsluhy.

Předpokládá se, že rekonstrukcí kotelny dojde ke značným úsporám energie pro vytápění bytového domu, ke snížení nároků na obsluhu kotelny a k podstatnému zvýšení spolhlvosti a bezpečnosti provozu. Při rekonstrukci byl prostor kotelny dispozičně zmenšen, z uvolněného prostoru byla vytvořena nová místnost pro kola a kočárky.

 

 

 

 

Kontaktujte nás

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace