Reference

Obnova výměníkové stanice tepla PS PR1 Stoupající , Praha 9 - Prosek

Investor: Pražská teplárenská, a.s.
Rok výstavby: 2011
Cena díla: 1,5 mil. Kč
Popis díla: Kompletní obnova technologie výměníkové stanice tepla PS PR1 Stoupající, Praha 9 - Prosek

Jedná se o rekonstrukci technologie a systému MaR výměníkové stanice tepla, která je v majetku MHMP Praha a kterou provozuje Pražská teplárenská, a.s.

Výměníková stanice připravuje topnou vodu pro ÚT a teplou vodu pro 210 bytů v ulicích Stoupající, Klíčovská a Okřínecká v Praze 9 - Prosek. Celkový tepelný výkon výměníkové stanice je 1,5 MW.

Stávající technologie ohřevu vody pro ústřední topení a ohřev teplé vody je kompletně demontována a nahrazena moderní technologií, s ohřevem ÚT deskovými výměníky Alfa-Laval a ohřevem TV průtokovým způsobem v celonerezovém deskovém výměníku Alfa-Nova.

Smlouva o Dílo byla uzavřena v první polovině července 2011 a ihned byly zahájeny demontážní práce, aby byl uvolněn prostor pro montáž nové technologie.

Rekonstrukce technologie probíhala za provozu stávajícího ohřevu teplé vody ve stávajících protiproudých výměnících tepla.

Koncem srpna 2011 byla zprovozněna nová technologie výměníkové stanice, poté byly provedeny tepelné izolace, demontážní práce a drobné stavební úpravy objektu.

Rekonstrukci výměníkové stanice poznají odběratelé na zkvalitnění dodávek tepla a na úsporách za dodávku tepelné energie.

Kontaktujte nás

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace